„10 минути“ со Илија Димовски: Немаме ништо против претседател на Собранието да биде Албанец

2684
0
АКЦИЈА

Во 10 минутното интервју на ТВ 21 Илија Димовски, зборувајќи за собраниската дебата која трае три дена, рече дека нема ништо против на чело на Парламентот да биде Албанец. Но, сепак Димовски, порача дека нема да се откажеле од „држење на собраниската говорница“, се додека СДСМ не одговорел што точно прифатил од Платформата на албанските партии и што содржи Законот за јазици.

 Габриела Д.Мишевска

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР