Дали Jанева „чешла“ во МПМ? – СЈО ниту потврдува ниту демантира

426
0
АКЦИЈА

Специјалното јавно обвинителство не сака ниту да потврди ниту да демантира дека обвинители од оваа институција влегле во компанијата МПМ во чија сопственост се дневните весници Утрински весник, Дневник и Вест. Од таму велат дека се превземаат различни истражни дејствија за различни предмети со кои се занимава обвинителството. Во интерес на истрагите како и тајноста на предистражаната постапка, од СЈО рекоа дека не можат да дадат повеќе детали. Новинарите од МПМ велат дека вчера се влезени истражители од СЈО во компанијата.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР