СТУДЕНТИТЕ ОДЛУЧИЈА – СПУКМ ДА НЕ ОСТАНЕ НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦJИА

669
0
АКЦИЈА

На првиот студентски референдум организиран од „Студентски пленум“, 94 отсто од студентите кои гласале се изјасниле дека не сакаат Студентскиот парламент да остане невладина организација.Од пленумот велат дека изборите кои се одржале на 21 факултет поминале генерално мирно со одредени притисоци од членови на Студентскиот парламент.

 ‘’Задачата на овој референдум беше да го мери пулсот на студентите, мислам дека тоа е сторено и дека сега сенатот не може да каже дека не е запознаен со мислењето на студентите иако досега беше запознаен’’, изјави Горан Таневски од „Студентски Пленум“

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР