Kurti për Kishën Ortodokse: Duhet të përfshihemi direkt në bisedime me klerin, jo me Vuçiçin

TË FUNDIT

Presidenti i Kosovës, Albin Kurti, pas përfundimit maraton të takimit sot në Ohër me presidentin serb Vuçiç dhe funksionarët e lartë të BE-së ka dalë në një konferencë për shtyp. I pyetur për çështjen e Kishës Ortodokse, ai u shpreh se president i Serbisë nuk është patriark, dhe as patriarku nuk është president i Serbisë, prandaj sipas tij duhet të flitet direkt me klerin ortodoks dhe jo me presidentin Vuçiç.
“Kisha ortodokse serbe si një çështje bazike dhe ajo që kam shprehur se të bëj një bashkëbisedim të hapur me ta. As nuk është president i Serbisë nuk është patriark, dhe as patriarku nuk është president. Do të duhet që Qeveria dhe Ministria e Kulturës që është në portofolin e tij do të duhet të angazhohemi drejtpërdrejtë me klerin ortodoks. Serbia dhe Kosova janë shtete laike dhe mund të merremi vesh.”- tha Kurti.