KRSKRR apelon për sjellje të ndërgjegjshme dhe me përgjegjësi në komunikacion

TË FUNDIT

Presidenti kinez iu përgjigj kryetarit të Nderit të Bordit të Drejtorëve të “Starbucks” duke e nxitur atë për rrjetin amerikan të kafeneve

Presidenti Xi Jinping iu përgjigj Howard Schultz, kryetarit të Nderit të Bordit të Drejtorëve të “Starbucks”, duke e nxitur...

Pas tre ditësh, Kuvendi përfundon debatin për Projekt-Ligjin për regjistrimin e popullsisë – do të votohet në vazhdimin e seancës

Pas tre ditësh, këtë pasdite përfundoi debati në Kuvend për Projekt-Ligjin për regjistrimin e Popullsisë. Familjeve dhe banesave në...

Tregu i Shkupit në listën e Bursës së Maqedonisë! Pronarët dominues duan të jenë pronarë të vetëm

https://youtu.be/3WxYb4RSFYc Tregu i Shkupit përsëri bëhet atraktiv. Të dyja kompanitë si aksionarë më të mëdhenj deri më tani, tani planifikojnë...

Ligji për pensionim të obligueshëm në 64 vjeç? Shahpaska: Opozita e ka bllokuar me 500 amendamente

https://youtu.be/6ixtreDzEPQ Zgjidhja ligjore për pensionim të obligueshëm në sektorin publik në 62 dhe 64 vjeç është në procedurë kuvendore, por...

Disa komunitete nuk duan të shkojnë te Grubi! Të punësuarit në ARDB kërkojnë të mos zhvendosen në ndërtesën e re

https://youtu.be/65Jr3CnPG3E Nëpunësit administrativë në Agjencinë për Realizimin e të Drejtave të Bashkësive nuk duan të zhvendosen në objektin e ri...

Këshilli Republikan për Siguri në Komunikacionin Rrugor (KRSKRR) përmes kumtesës u bën apel shoferëve që të sillen në mënyrë të përgjegjshme.

Indikatorët për siguri në komunikacion rrugor tregojnë se gjatë periudhës së verës, gjatë pushimeve verore, në kushte të dendësisë së madhe të komunikacionit, temperatura të larta dhe atmosferë të relaksuar, rritet edhe rreziku në komunikacion, theksojnë nga KRSKRR.

Të dhënat statistikore, potencojnë nga KRSKRR, tregojnë se gjatë periudhës së erës, dyfishohet numri i të personave të vdekur dhe të lënduar në aksidente rrugore në krahasim me muajt tjerë.

Nga KRSKRR u bëjnë apel pjesëmarrësve në komunikacion ta ulin shpejtësinë dhe të vozisin në mënyrë të përgjegjshme, të mos drejtojnë automjetin nëse kanë konsumuar alkool paraprakisht, të mbesin të qetë dhe të sigurt në sigurt kur ka komunikacion, dhe të mos tejkalojnë në vijë të plotë apo kur ka kolonë automjete. Të përqëndrohen dhe të jenë të koncetruar, të mos përdorin telefon gjatë vozitjes, të mbajnë largësi mes automjeteve, të vozisin të pushuar, me udhëtime të planifikuara dhe me ndërprerje të vazhdueshme, të kontrollojnë automjetin teknikisht dhe të jenë të sigurt se automjeti i tyre është i sigurt, si dhe të përdorin rripin e sigurisë dhe ulësen për fëmijë.

“Pa dallim se në cilën mënyrë merrni pjesë në komunikacion – shofer, motoçiklist, çiklist apo këmbësor, më e rëndësishmja është që të arrini në vendin e dëshiruar”, shtojnë nga KRSKRR.

  • Tags
  • 3

TË NGJAJSHME