Klinika për Nefrologji: Për tre vjet janë kryer 55 transplatime të veshkave nga të cilat 10 nga dhurues të vdekur

TË FUNDIT

Ahmeti: E pergëzoj Bujar Osmanin për punën dhe maturinë që ka në kontestin me Bullgarinë

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani angazhimin më të madh e ka kontestin me Bullgarinë, tha...

Kontesti me Bullgarinë, përgjegjësi ka edhe Ministri i Jashtëm Osmani por edhe kabineti Zaev, thotë Ahmeti

Për kontestin me Bullgarinë përgjegjësi ka edhe Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani por edhe kabineti...

Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë, thotë kreu integrist Ali Ahmeti

"Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë", tha në Click Plus...

Në Klinikën Universitare për Nefrologji nga viti 2017, e deri më tani janë kryer 55 transplantime të veshkave. Nga numri i përgjithshëm, nga dhurues të vdekur janë kryer 10 transplantime, me çka 10 pacientë kanë marrë veshkë, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Sivjet, para fillimit të pandemisë së Kovid-19 janë kryer katër transplantime nga dhurues i gjallë. Në muajin maj gjatë pandemisë është kryer transplantimi i parë kadaverik nga i cili organe kanë marrë dy pacientë . Gjatë ditës së djeshme dhe ditës së sotme ekipet e Klinikave për nefrologji dhe urologji kanë kryer dy transplantime kadaverike – dy pacientë kanë marrë veshkë. Me transplantimin e veshkave, pacientët më nuk shkojnë në dializë dhe cilësia e jetës dukshëm u përmirësohet, qëndron në kumtesë. 

  • Tags
  • 5

TË NGJAJSHME