Instituti “Arbër Xhaferi”: Sondazhi tregon që BDI ka 30.8% të votave, ASH-14.9% dhe Lëvizja Besa-9.6%

TË FUNDIT

Sipas një sondazhi të “Institutit për Politika Publike (IPP) Arbën Xhaferi”, 30.8% e shqiptarëve janë deklaruar se do të votonin për BDI-në nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin nesër. ASh-ja renditet e dyta me 14.9%, e ndjekur nga Lëvizja Besa me 9.6%. Alternativa do të merrte vetëm 2% të votave, ndërsa PDSH është afër zeros me (0.3%). Ndër partitë maqedone, 1.6% e shqiptarëve do të votonin për LSDM-në dhe vetëm 0.1% për VMRO-DPMNE-në.