Shkencë

Byzylyku që shpëton jetën e atij që e mban

Një byzylyk që garanton shpëtimin e jetës së njerëzve. Në brendësi të tij janë numrat e telefonit për t’u njoftuar në rast urgjence, alergjitë, intolerancat dhe shumë informacione të tjera për t’i dhënë ndihmën e parë një personi. Quhet Amyko...

 Fundi i debatit kush janë më të mençur burrat apo gratë!

Debati se kush është më i mençur, mashkulli apo femra duhet të përfundojë. Nuk ekziston diçka e tillë si një tru djali apo vajze, dhe nuk ka prova shkencore për të, kështu thotë teoria e fundit.   “Ju nuk mund ta...

Mësimi i një gjuhe të dytë ngadalëson plakjen e trurit

Mësimi i një gjuhe të dytë ka një efekt pozitiv në tru, madje edhe në vitet e mëvonshme, deklaruan ekspertë në Universitetin e Edinburgut, raporton BBC. Ata konstatuan se leximi, rrjedhshmëria e të folurit dhe inteligjenca ishin përmirësuar tek 262...
- Reklama -

Latest News

Arifi kërkon nga bankat të gjejnë zgjidhje për të shmangur grumbujt e njerëzve

Kryetarja e Tetovës, Teuta Arifi ka apeluar deri te bankat e qytetit që të gjejnë zgjidhje për të shmangur...
- Reklama -

Rritje prej 0.6 përqind e administratës nga viti 2018-të, raportoi Mançevski

Ministri për Shoqëri Informatike dhe Administratë, Damjan Mançevski ka njoftuar se në krahasim me vitin 2018-të, numri i të punësuarve në administratën publike në...

Arifi: Gjashtë raste të të infektuarve me COVID-19 në Tetovë

Është mbajtur mbledhja e katërt e Shtabit të krizës në Tetovë dhe me këtë rast, kryetarja Teuta Arifi ka njoftuar se në territorin e...

Nesër sërish mblidhet Këshilli për siguri nacionale i RMV-së

Nesër, në Vilën Vodno sërish do të mblidhet Këshilli për siguri nacionale. Në këtë mbledhje të Këshillit, përveç anëtarëve të rregullt, do të marrin pjesë...

Padi penale për dy persona, nuk ka respektuar masën e vetëizolimit

Sektori për punë të brendshme në Radovish, ka ngritur padi kundër dy personave, për shkak të dyshimeve se kanë kryer veprën penale, "shpërndarje të...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com