“Britaninë ose vdekjen” (Foto)

Për të tretën ditë radhaz mijëra emigrantë të paligjshëm vërshuan drejt Eurotunelit, në përpjekje për të hyrë nga Franca në Britani.
Policia franceze ishte e pafuqishme përballë këtyre emigrantëve, që kërkojnë një jetë më të mirë.
“Britaninë ose vdekjen”, thonë ata.
Më shumë se 4 mijë emigrantë sulmuan pengesat e ngritura dhe të paktën 150 prej tyre thuhet se ia kanë dalë të hyjnë në Britani.
Të paktën nëntë emigrantë kanë humbur jetën gjatë kësaj përpjekje.
250 forca policie franceze nuk e ndalnin dot këtë vrull. Edhe pasi u dërguan 120 policë trazirash, sërish emigrantët ishin më të shumtë dhe më të fuqishëm.
Për këtë arsye, disa deputetë britanikë thonë se duhet dërguar ushtria për të penguar këtë fluks.


Losing battle: Two heavily outnumber French police try to stop a migrant trying to get to the Channel Tunnel as critics demanded the Prime Minister get a grip on the situation
Gang mentality: The migrants are overwhelming police as they rush the Channel Tunnel in huge numbers as they desperately try to board trains
Overwhelmed: A panicked French policeman watched in despair as huge numbers of men and women rush past as they try to get access to the Channel Tunnel
Breach: Migrants climb over a flimsy fence near train tracks as they join hundreds of others attempting to access the Channel Tunnel near Calais yesterday
Home Secretary Theresa May called for an urgent security review, following a meeting of the Cobra civil contingency committee as migrants stormed Calais

Rush: Police chase a group through a ditch and across a dual carriageway as they fail to keep control of the situation in Calais
Overwhelmed: A police officer watches helplessly as a group of migrants trying to reach the Channel Tunnel sprint past him
Officers: France has sent in an extra 120 police officers to secure the terminals as Eurotunnel revealed it had now blocked more than 37,000 such attempts since January 
A Sudanese man, in his 20s or early 30s, slipped as he tried to get underneath a train inside the high-security zone surrounding the undersea link in the early hours. Pictured, migrants scale the fence