Array

Botohen 7 tituj nga fusha e studimeve gjuhësore

Must Read

Paralajmërime për stuhi, tornado, reshje të rrëmbyeshme të shiut dhe erë të fuqishme në Kroaci dhe Ballkanin Perëndimor

Sistemi evropian për paralajmërim për mot të lig ESTOFEKS dha paralajmërim të shkallës së dytë për disa...

Arbër Isaku zgjedhet zëvendëskryetar i Këshillit të prokurorëve publikë

Prokurori Arbër Isaku do të jetë zëvendëskryetar i Këshillit të prokurorëve publikë në dy vitet e ardhshme....

Astra Zeneka ofroi vaksinë më të lirë, qeveritë evropiane do të paguajnë dëmshpërblim për pasoja të mundshme

Qeveritë evropiane  do të paguajnë dëmshpërblim për tejkalimin  e kufirit të dakorduar me kompaninë “Astra Zeneka” për...
- Advertisement -

Gjuhëtari dhe shkrimtari i mirënjohur nga Prishtina, Dr. Nuhi Veselaj (1933), ka botuar gjatë këtyre ditëve 7 tituj librash nga fusha e studimeve gjuhësore: “Çështje të shqipes standarde në fushën e normëzimit”, “Rreth formëzimit të emërtimeve të njerëzve sipas profesionit në gjuhën shqipe”, “Rreth identitetit të gjinisë asnjanëse në shqipen e sotme”, “Shumësi dhe shquarsia e emrave në shqipen standarde”, “Drejt standardizimit të gjuhës shqipe” dhe “Kontributi i Asdrenit në formimin e gjuhës letrare kombëtare”

Disa prej këtyre librave janë mbështetur financiarisht nga Ministria e Arsimit e Kosovës dhe janë botuar nën siglën e shtëpisë botuese “Era” nga Prishtina. Dr. Veselaj është autor i shumë librave nga fusha e letërsisë, por studimet dhe hulumtimet e tij nga fusha e gjuhësisë e bëjnë atë njërin nga lëvruesit më të spikatur të problemeve të gjuhës së sotme shqipe. Ndryshe, për shkak të burgosjes dhe të linçimit politik në kohën e ish-Jugosllavisë, me vendim të organeve të ish-Krahinës së Kosovës, Nuhi Veselaj e kishte të ndaluar të botonte librat dhe studimet e tij.

- Advertisement -

 

- Advertisement -

Paralajmërime për stuhi, tornado, reshje të rrëmbyeshme të shiut dhe erë të fuqishme në Kroaci dhe Ballkanin Perëndimor

Sistemi evropian për paralajmërim për mot të lig ESTOFEKS dha paralajmërim të shkallës së dytë për disa pjesë të Kroacisë dhe Ballkanit...

Arbër Isaku zgjedhet zëvendëskryetar i Këshillit të prokurorëve publikë

Prokurori Arbër Isaku do të jetë zëvendëskryetar i Këshillit të prokurorëve publikë në dy vitet e ardhshme. Vendimi për zgjedhje të zëvendëskryetarit...

Astra Zeneka ofroi vaksinë më të lirë, qeveritë evropiane do të paguajnë dëmshpërblim për pasoja të mundshme

Qeveritë evropiane  do të paguajnë dëmshpërblim për tejkalimin  e kufirit të dakorduar me kompaninë “Astra Zeneka” për pasojat e mundshme  nga vaksina...

Samiti i liderëve të BE-së më 1 dhe 2 tetor

Liderët e Bashkimit Evropian do të mblidhen në samitin në Bruksel më 1 dhe 2 tetor, është konfirmuar në kabinetin e kryetarit...

Autostrada Shkup-Bllacë nuk mund të ndërpritet, Asllani: Presim kompromis mes pronarëve dhe institucioneve për çmimin

https://www.youtube.com/watch?v=e9FANss3fJ4 18 pronarë të tokave ku duhet të ndërtohen dy kilometrat e parë të autostradës Shkup –...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -