Bekteshi publikon listën e produkteve që do të kenë ulje çmimi

TË FUNDIT

Me propozim të Ministrisë së Ekonomisë, Qeveria në seancën e sotme ka miratuar vendim për përcaktimin e çmimeve më të larta për produktet me pakicë, si dhe obligimin e tregtarëve për të prokuruar lloje të caktuara dhe sasitë e mallrave individuale për konsumatorët. Sipas vendimit, çmimet e aplikuara më 1 gusht 2023 në tregtinë me pakicë të produkteve të mëposhtme ulen me 10%:

1)oriz i bardhë, në paketim 900 g. deri në 1 kg;
2)miell gruri tip 400 dhe tip 500;
3)bukë e bardhë dhe gjysëm e bardhë, bukë, tip industrial 450 g. (e plotë dhe në copa),
me përjashtim të bukës së freskët në markete,
4)produkte të tjera buke;
5)biskota “Petit Beure” dhe biskota të thjeshta dhe pa dhjamë nga 300 deri në 500 g.;
6)vafera, me mbushje kremi kakao, (të rregullta, të palyera) nga 300 deri në 500 g.;
7)makarona (makarona dhe shpageta nga gruri i fortë) pa dhe me vezë 500 g.;
8)mish viçi pa kocka të kofshëve ose ndonjë pjesë tjetër;
9)mish derri dhe viçi i grirë;
10)pulë e freskët ose e ngrirë (e tërë)
11)biftek pule i freskët ose i ngrirë;
12)mish derri dhe viçi i grirë;
13)suxhuk (viçi, derri dhe viçi) pa aditivë dhe pa paketim në feta;
14)sallam speciale e pulës (pa pako me feta);
15)pashtetë nga mëlçia dhe pula (pa aditivë) në pako 95 dhe 100 g.;
16)qumësht i përhershëm i lopës (pa organik dhe me suplemente) me përmbajtje
yndyre 2,8%, 3,2% dhe 3,5% nga 1 l.;
17)kos i thjeshtë i qumështit të lopës (pa aditivë) me përmbajtje yndyre nga 2,8% deri
në 3,2% në paketimet 1 l dhe 1,5 l;

18)Kos i lopës (zakonisht, pa aditivë) me përmbajtje yndyre 2,8% dhe 3,2%, në një
paketë prej 300 deri në 500 g.;
19)Ajkë qumështi e lopës me përmbajtje yndyre 12% deri në 20%, në paketim 180 ose
200 g.;
20)djathë i bardhë tradicional i lopës dhe djathë i bardhë i përzier (pa aditivë);
21)Djathë tradicional i lopës dhe djathë i përzier (pa aditivë);
22)Vezë të freskëta të pulës;
23)Fruta të freskëta dhe
24)Perime të freskëta.

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi në konferencën e sotme për media, tha se lista e produkteve me siguri do të zgjerohet në periudhën e ardhshme me listën aktuale, inflacioni i përgjithshëm në sektorin ushqimor do të ulet për 4 deri në 5 për qind.