TANI VIZITORËT DO TË MUND TË SHOHIN PYLLIN NGA PERSPEKTIVA E NJË ZOGU

508
0
SHPËRNDAJE

Projekt interesant dhe shumë i dobishëm

Studio e Arkitekturës ‘EFFEKT’ ka projektuar një vendkalim për të marrë alpinistët në lartësi të reja mbi një pyll në Danimarkë.

Ideja është që të ofrojë pikëpamjet e zogjve të zonës pa prishur mjedisin.

Pjesa kryesore e ndërtimit është vendosur të jetë një kullë vëzhgimi dredha-dredha, duke dalë rreth 45 metra. Ndërtimi i ngjashëm me mrojtës xhami duhet të ngrihet në një pyll të ruajtur një orë në jug të Kopenhagës, në Glisselfeld Kloster, Haslev. Përbëhet nga një devijim i brendshëm, i cili do të tërheqë vizitorët nga dyshemeja e pyllit, përmes pemëve që kulmojnë me një pamje 360° të peizazhit kodrinor, karakteristik për rajonin, transmeton rtv21.tv.

Strukturat që përbëjnë rrugën drejt kullës janë ndarë në dy seksione: trotuari i lartë do të shtrijë disa nga pemët më të vjetra të pyllit, ndërsa rruga më e ulët do të ndryshojë rrugën e saj nëpër zonat më të reja.

Projekti i njëri-tjetrit pritet të përfundojë në vitin 2018./21Media

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU